Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Teatre per Montilla

Desconeixem els hàbits culturals del president de la Generalitat, José Montilla, més enllà de la tradicional passejada per les Rambles el dia de Sant Jordi, però des del directe!cat no […]

Redacció
Redacció 05/05/2008

Desconeixem els hàbits culturals del president de la Generalitat, José Montilla, més enllà de la tradicional passejada per les Rambles el dia de Sant Jordi, però des del directe!cat no podem estar-nos de recomanar-li una estrena teatral. Des d’ahir diumenge 4 de maig, el Teatre Poliorama presenta una nova versió del popular llibre infantil ‘El zoo d’en Pitus’, una obra de referència a les escoles catalanes, que es podrà veure tots els diumenges fins el dia 25 del mateix mes.

Pels desmemoriats o aquells que no l’hagin llegit -com José Montilla, segons vam comprovar a la polèmica entrevista amb Xavier Sala i Martín- l’argument se centra en una llibreria de barri de tota la vida, regentada pel senyor Ramon, a qui els nens tenen un especial afecte perquè els deixa llegir còmics de franc. Però el desinterès per la lectura i la impossibilitat de fer front a les despeses de l’establiment l’obliguen a tancar la botiga, un trist final que els nens del barri es veuran obligats a evitar quan descobreixen la seva primera novel·la, ‘El zoo d’en Pitus’.

Estem segurs que al Teatre Poliorama estaran molt honorats de rebre al president de la Generalitat, i l’adaptació teatral pot ser una bona manera perquè Montilla acabi coneixent -si no se’n va enrabiat abans d’acabar- el final del zoo d’en Pitus, la tercera obra catalana més venuda de la història.