Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Tàrrega prepara la major concentració de poetes de Catalunya per celebrar Sant Jordi

Per celebrar el número 100 de la col·lecció de llibres de poesia de Pagès Editors (Poesia de la Suda 1992-2008) Tàrrega ha convidat a fer un recital els autors de la col·lecció. Segons Xavier Garcia, membre de l’organització de la trobada, es tracta de la major concentració de poetes que s’ha celebrat a Catalunya. L’acte, organitzat per l’ajuntament amb la col·laboració de Pagès, tindrà lloc dissabte que ve a les set de la tarda a la plaça de les Nacions Sense Estat. Segons Garcia, de moment ja han confirmat la seva assistència 37 poetes, i s’espera que fins al dissabte segueixin havent-hi adhesions a l’acte.

Redacció
Redacció 15/04/2008

El recital consistirà en la lectura d’un poema de cada llibre publicat a càrrec del seu propi autor. Al finalitzar la lectura tindrà lloc un aixecament de globus amb poesies de cadascun dels 57 poetes de la col·lecció entre els quals hi ha Maria Mercè Marsal (1952-1998), Feliu Formosa, Jordi Pàmies, Xavier Garcia, Rosa Fabregat i David Castillo. Cal recordar que Pagès ja va publicar aquest any un volum especial que, amb el títol 100 són 100, recull el primer poema de cadascun dels volums de la col·lecció.

L’acte finalitzarà amb el regal als participants d’una caixa amb poemes dels autors dels llibres, i una ‘botifarrada poètica’ a la mateixa Plaça dels Nacions.

La jornada del dissabte és el punt de sortida de la setmana d’activitats de Sant Jordi que organitza la capital de l’Urgell, i que es completa amb una desena d’activitats culturals fins a la diada de Sant Jordi entre les quals destaquen el diumenge a migdia un recorregut literari amb el bus urbà a càrrec de Mathew Tree i Najat el Hachmi. Dilluns a la plaça dels Àlbers el ‘El Mercat dels Lletres’, on els esciptors Francesc Pané, David Castillo i el pintor Josep Minguell, signaran llibres i faran il·lustracions. Dimarts el Museu Comarcal presentarà el nombre 22 de la col·lecció Urtx. Dijous tindrà lloc al bar musical Kirikú la presentació del volum dedicat al músic Carles Juste (Beethoven) a càrrec de Víctor Muntanyès i Santiago Juste. La setmana cultura conclourà diumenge 27 amb un recital de Xavier Ribalta que presenta Cants Íntims, d’Apel·lels Mestres.