Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Tarragona recorda les víctimes de la Guerra Civil amb les fotografies de Robert Capa

Una exposició de fotografies de Robert Capa mostra als tarragonins un testimoni de primera mà de la tragèdia que es va viure a Tarragona un 15 de gener de 1939 quan milers de refugiats civils i militars es retiraven del front davant l’avenç de les tropes nacionals que es disposaven a ocupar Tarragona. L’exposició es podrà veure fins al Palau Firal de Tarragona fins el 28 de febrer i s’emmarca dins el cicle ‘Només en fa setanta’.

Redacció
Redacció 02/02/2009

L’organització considera que l’exposició és un homenatge al fotògraf Robert Capa i alhora un memorial en record dels milers de catalans víctimes de la Guerra Civil i d’una dictadura feixista. A més, l’exposició té el rerefons de ‘fer un crit’ a la concòrdia entre tots els pobles del món. La mostra consta de múltiples imatges de diferents indrets de les comarques del Tarragonès, Alt i Baix Penedès i d’algunes zones del Garraf.

El cicle ‘Només en fa setanta’ pretén commemorar els setanta anys de l’acabament de la Guerra Civil. Per aquest motiu s’han programat tot un seguit d’activitats entre exposicions, conferències i debats amb la finitat de donar a conèixer que va passar a Tarragona abans i després del 15 de gener de 1939.