Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Tarragona ha aprofitat la Fira de Frankfurt per fer contactes amb tour operadors alemanys

La delegació de l’Ajuntament de Tarragona a Frankfurt ha aprofitat l’estada a la Fira per fer contactes amb tour operadors alemanys, que està previst que visitin Tarragona a finals d’hivern. El regidor de Promoció Turística, Estratègies de Ciutat i Projecció Exterior, Sergi de los Rios, ha explicat que els contactes s’han establert amb tour operadors que estan interessats en el turisme de ciutat, cultural i familiar. D’altra banda, de los Rios, ha explicat que la Fira de Frankfurt ‘ha superat amb escreix les expectatives que s’havien creat’, ja que ‘hem deixat de ser anònims’ i ‘hem pogut fer projecció exterior de la cultura, la llengua i el país’. De los Rios ha remarcat la presència de dos escriptors tarragonins, Josep Anton Baixeras i Olga Xirinacs, a la Fira de Frankfurt.

Redacció
Redacció 16/10/2007

De los Rios ha explicat que la Fira de Frankfurt ha fet possible que la llengua i la cultura catalanes hagin passat a ser ‘conegudes’ a nivell internacional. La Fira ha suposat una projecció exterior de la cultura, la llengua i el país, de la qual Tarragona s’ha ‘beneficiat’. De los Rios ha explicat que Tarragona ha estat present en un dels ‘moments més importants de la història de la projecció exterior catalana’ i que Tarragona ‘ha aprofitat la sinèrgia de projecció exterior que s’ha creat’.

La delegació tarragonina a Frankfurt va tenir l’oportunitat d’establir contactes amb altres ciutats, de les quals, de los Rios ha destacat la trobada amb el batlle adjunt de Perpinyà, Jaume Roure. Una trobada on Tarragona va voler assegurar-se la presència en les múltiples activitats que es faran a Perpinyà l’any vinent, coincidint amb què la ciutat serà la Capital de la Cultura Catalana 2008. Tal com ha explicat de los Rios, des de Tarragona no es vol deixar escapar l’oportunitat de promocionar la candidatura de Tarragona Capital Cultural Europea 2016, a Perpinyà. Amb tot, de los Rios ha assenyalat que no han pogut concretar res amb l’Ajuntament de Perpinyà, ja que durant el primer trimestre del 2008 hi haurà eleccions municipals a Perpinyà, que podrien produir un canvi d’equip de govern.

El regidor de Promoció Turística ha mostrat la seva satisfacció davant els contactes que la delegació tarragonina va establir amb diversos tour operadors alemanys. De los Rios considera que el viatge a Frankfurt els ha servit per fer el primer pas per poder ‘penetrar en el mercat alemany en l’aspecte del turisme’, i ho han fet a través dels agents que els permeten tenir contacte amb el turisme cultural i familiar, que és precisament el tipus de turisme que la ciutat ‘necessita’.

Els contactes amb els tour operadors alemanys continuaran durant els pròxims mesos, per tal d’acabar de lligar la visita que aquests agents turístics faran a Tarragona durant els pròxims mesos de febrer o març. A Frankfurt, els tour operadors ja van tenir l’ocasió de veure un DVD promocional de Tarragona, ara doncs, només els queda poder visitar la ciutat i veure els atractius d’aquesta ‘in situ’.

De los Rios ha volgut destacar que Tarragona ha tingut ‘veu pròpia’ a Frankfurt i que gràcies a la Fira han pogut reforçar la capitalitat tarragonina i que Tarragona sigui un ‘punt de referència en el terreny cultural’.