Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Tardà: ”Tothom és necessari però ningú és imprescindible”

A.S. | “Tothom és necessari però ningú és imprescindible”. Així responia el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà, en una entrevista Els Matins de TV3, al ser preguntat pel nom del president de la Generalitat. “Ho aplico amb Puigdemont i també amb Junqueras”. “El president Puigdemont és el president legítim de Catalunya. Junqueras és el vicepresident legítim. Això és així i sempre serà així”, ha volgut clarificar. 

Redacció
Redacció 12/01/2018
“Ara bé, això no vol dir que no existeixin altres realitats. Quina és la realitat prioritària? La urgència és constituir un Parlament que traslladi la voluntat popular del 21-D. Contra tot interès del Govern espanyol vam assolir allò que mai s'haguessin pensat que aconseguiríem: tornar a guanyar les eleccions” i ha afegit que ara el que urgeix “és constituir un parlament i després tenir un govern independentista de progrés que faci la feina que ha de fer”. 
 
Tardà ha assegurat que el més important que ha de fer aquest govern és “recuperar les institucions de l'autogovern i realitzar polítiques socials progressistes per tal de tirar endavant el país”. El diputat al Congrés ha subratllat diverses vegades que farien “mans i mànigues perquè el president de Catalunya sigui el president Puigdemont i Junqueras en sigui el vicepresident, però no vol dir que ho puguem aconseguir”. 
 
Preguntat de nou per la missió del nou govern català, Tardà ha insistit que el que vol “és un govern d'homes i dones honestos, honrats i patriotes que siguin capaços de construir la República”. 
 
Però el diputat no ha concretat els tempos. “Mai no havíem arribat tan lluny, ni mai no havíem estat tants. Això ens ha permès arribar al peu de la muntanya, ara hem de fer el cim” i ha detallat que el que cal ara “és consolidar on som en els pròxims mesos o en els pròxims anys fer el cim”. 
 
La presidència del Parlament 
 
“Possiblement l'ha d'ocupar algú sense càrrecs judicials”, ha detallat. Després que Carme Forcadell hagi renunciat a presidir de nou la cambra, Tardà ha conclòs que per a ell, Ernest Maragall “seria una persona adient i magnífica” pel càrrec. 
 
“Ho seria per diverses raons, més enllà de la preparació, intel·ligència i capacitat de diàleg. Justament perquè prové del catalanisme socialista, crec que el que visualitza és la voluntat transversal del socialisme i del sobiranisme, i acumular forces”, ha reblat.