Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Tardà creu que el PSC fa el ‘ridícul’ quan vota diferent al Congrés i al Parlament

El diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà ha acusat avui el PSC d’haver ‘tornat a fer el ridícul’ en votar a la cambra baixa en contra el que havia votat abans al Parlament sobre revisió de l’Estatut dels Treballadors. Els socialistes -juntament a la resta de grups de la cambra catalana excepte el PP- van donar suport el 2007 al Parlament a una proposta promoguda per les joventuts d’UGT i altres organitzacions juvenils per instar el Congrés a modificar l’Estatut dels Treballadors, amb la finalitat que el salari mínim interprofessional (SMI) no fos en cap cas inferior al 60% del salari mitjà a l’Estat espanyol -1.619 euros el 2009-. Però ahir van rebutjar la proposta al Congrés.

Redacció
Redacció 11/03/2009

En un article en el seu blog d’internet, Tardà ha recordat que ‘no és la primera vegada’ que els socialistes catalans -amb els quals governa ERC a la Generalitat- voten al Congrés en contra del que han votat ells mateixos al Parlament. ‘El PSC torna a fer el ridícul votant en contra del PSC’, ha censurat.

A més, ha alertat que l’increment del 4% de l’SMI fixat pel Govern –quedant en 624 euros– no permetrà complir amb el compromís del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, d’arribar a un SMI de 800 euros el 2012, ja que per això, l’increment hauria d’haver estat aquest any del 8%.

Després de criticar la ‘política de xecs’ del Govern i reivindicar un altre cop la Renda Bàsica Universal, ha titllat d’‘aberrants’ les mesures del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho (PSC), com la que ‘permet recomprar l’ocupació a l’acomiadat mitjançant la prestació d’atur’. Ha reclamat mesures per evitar el col·lapse de l’estat del benestar i per ‘evitar que les crisis justifiquin passos enrere d’abast incalculable a l’àmbit de les relacions laborals’.