Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Tardà amenaça amb la ‘insubmissió lingüística’ si es continua sense permetre el català al Congrés

|

- Publicitat -

Coneguda com a ‘fórmula Marín’, batejada amb el nom de l’aleshores president del Congrés dels Diputats, Manuel Marín, es va acabar precisament després d’una disputa entre el propi Tardà i Marín, i l’ús de les llengües cooficials es va remetre a la reforma del reglament del Congrés, que finalment no va prosperar. ‘Hem esperat un any que ens donessin la solució i ara exigim que, mentre no es reconeguin els drets lingüístics en el reglament, almenys es recuperi transitòriament aquella fórmula’, ha assenyalat el diputat al Congrés, que aquest dissabte ha assistit a la presentació del llibre ‘La Generalitat de Josep Irla i l’exili polític català’ a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

‘Espero que els diputats no siguin tant ridículs de no voler reconèixer que qualsevol diputat s’ha de poder expressar en la seva llengua. No veure-ho és enquistar-se en el castellanisme més reaccionari’, ha afirmat Tardà, que també ha aprofitat l’ocasió per opinar sobre les eleccions basques i gallegues en plena jornada de reflexió. Segons el diputat republicà, el veto a l’esquerra independentista genera una ‘certa màcula’ al procés electoral basc. ‘Sempre hem lamentat que l’independentisme basc, que representa uns centenars milers de ciutadans, no pugui ésser present a unes eleccions democràtiques’, ha puntualitzat Tardà, que, no obstant, espera una bona participació a les urnes, ‘i així el poble basc pugui trobar finalment un camí de reconciliació suficient per encarar els propers anys’.

Publicitat

‘I pel que fa a Galícia espero i desitjo un bon resultat del BNG, que és la força política amb la quals ens sentim més propers ideològicament des d’ERC’, ha finalitzat el diputat al Congrés.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut