Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Tardà: “a la futura República Catalana no hi haurà lloc per a monuments franquistes com el de Tortosa”

“Seria impensable que a Alemanya es fes una consulta sobre un monument que enaltís el nazisme”, ha assenyalat el portaveu d’ERC  a Madrid, Joan Tardà, que ha reconegut que la direcció nacional d'ERC es va oposar des del primer minut a la consulta promoguda per l'Ajuntament de Tortosa governat per CDC I ERC. Tardà ha reconegut així les diferències entre l'executiva nacional i la secció local sobre aquesta consulta, però ha subratllat que la sobirania per prendre decisions a Tortosa la té la direcció del partit a aquesta localitat. Recordem que ERC va avalar la consulta a Tortosa, però va demanar el 'no' a la continuïtat del monument.

Redacció
Redacció 30/05/2016

Segons recull l’ACN, Tardà ha subratllat que una consulta com la de Tortosa no és “homologable” a cap altre país europeu i no ha volgut valorar-ne els resultats. La direcció d'ERC continua pensant que no s'hauria d'haver celebrat mai i lamenta que la secció local del partit, que comparteix govern municipal amb CiU, avalés la seva convocatòria. En tot cas, l'executiva nacional del partit respecta la sobirania de la secció local i no li reclamarà canvis en la forma d'afrontar la política municipal.

El portaveu d'Esquerra a Madrid i número 2 de la candidatura al 26-J ha recordat que els republicans ja van votar en contra de la llei de Memòria Històrica, plantejada pel PSOE en la primera legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero com a president. El rebuig d'ERC es fonamentava en la manca de reconeixement a les víctimes del franquisme. Una qüestió vigent avui dia i que permet, segons ha explicat Tardà, que els monuments franquistes es puguin “tunejar”. “Ens hi continuem oposant”, ha recalcat.