Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Tanquen la Universitat de Perpinyà a causa de l’enfrontament entre estudiants

El vicerector de la Universitat de Perpinyà, Michel Cadet ha decidit d’acord amb el rector, Jean Benkhelil, absent avui de Perpinyà, tancar administrativament el campus universitari i demanar la intervenció de les forces de l’ordre desprès de diversos enfrontaments entre estudiants vaguistes i no vaguistes. Des de fa un mes, els estudiants vaguistes bloquegen la universitat per protestar contra la nova llei d’autonomia de les universitats i reclamar la seva anul·lació. Per mesura de seguretat, el rector havia suspès els cursos, els treballs pràctics i els exàmens, però l’administració i els laboratoris de recerca continuaven funcionant i els vaguistes podien ocupar dia i nit un amfiteatre d’on s’organitzava la mobilització i les manifestacions.

Redacció 29/11/2007

Fins ara, cada dimecres, es feia una assemblea general i una votació el resultat de la qual sempre havia estat a favor de la reconducció de l’ocupació. Ahir, però, els vaguistes s’han negat a organitzar la consulta al·legant una manipulació de la presidència de la universitat per canviar el sentit del vot i durant la nit han muntat barricades a totes les entrades del campus per impedir-hi l’accés.

Aquest dimecres a la tarda, alguns estudiants antibloqueig han volgut forçar les barricades i és quan s’han produït alguns enfrontaments en què dos vaguistes han resultat ferit lleus, un al cap i una altra a la mà. La intervenció del servei d’ordre de la universitat, d’alguns professors i posteriorment d’una desena d’agents de policia, ha tornat la calma al campus.

La decisió de tancar administrativament la universitat implica la cessació de qualsevol activitat en els locals i permet al representant de l’estat l’ús de les forces de l’ordre per evacuar el campus.

Per això, el vicerector ha demanat a tots els estudiants d’evacuar els llocs voluntàriament, cosa que han fet els estudiants contraris a la vaga però no un centenar de vaguistes que s’han reunit en un amfiteatre i han votat per continuar l’ocupació, malgrat l’amenaça d’expulsió per la policia.

Avui dijous una assemblea general dels estudiants vaguistes d’una banda i un consell d’administració de la universitat de l’altra s’han de reunir per intentar trobar una solució a la crisi.