Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

També hi ha crisi a ‘Ciutadans 2’

Les pugnes internes en la secció catalana de ‘Unión, Progreso y Democracia’ (UPyD), el partit fundat per Rosa Díez i Fernando Savater, han provocat la dimissió en ple del seu comitè electoral provincial de Barcelona, que presidia Luis Bouza-Brey. Segons han explicat diverses fonts de la formació, la crisi interna ha vingut provocada pel pols que han mantingut Bouza-Brey i el president de la Coordinadora de UPyD a Catalunya, Ángel Hernández, pel control del procés d’expansió del partit i de l’elecció del cap de llista per Barcelona a les eleccions generals previstes pel març.

Redacció
Redacció 21/12/2007

Bouza-Brey va anunciar el dimarts a la nit per correu electrònic als militants de UPyD la seva decisió de dimitir, al costat dels altres vuit components del comitè electoral provincial de Barcelona, dimissió que ha estat acceptada per la líder del partit, Rosa Díez, segons han indicat fonts de la formació. La dimissió arriba un mes després que es constituís el comitè de UPyD, que es va fundar com a partit a finals de setembre i la secció del qual a Catalunya ha experimentat ja, malgrat la seva curta trajectòria, diversos conflictes interns.

Des del primer moment en fundar-se, UPyD a Catalunya es va dotar d’una Coordinadora, composta per setze persones, que actua com òrgan de govern del partit i que a finals d’octubre va sofrir les primeres desercions: vuit dels seus membres, encapçalats per l’esquerrà Félix Pérez Romera, van abandonar l’adreça, en pugna amb la resta de dirigents, en la seva majoria identificats com liberals. Posteriorment va ser creat el comitè electoral provincial de Barcelona, amb Bouza-Brey al capdavant, les activitats del qual s’han acabat solapant amb les de la Coordinadora de UPyD a Catalunya, liderada per Ángel Hernández, que està per damunt jeràrquicament.

En els pròxims dies, la Coordinadora haurà de designar un nou comitè provincial de Barcelona que substitueixi al ja dimitit.