Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Swiss Air continua negant-se a utilitzar el català

Com recordareu, l’aerolínia Swiss Air va suprimir la llengua catalana de la megafonia dels seus vols el desembre del 2008, després de la queixa d’un militant del partit de Rosa Díez, i llavors la Secretaria de Política Lingüística va demanar-los explicacions. Aquesta setmana Swiss Air ha respòs que han adoptat el criteri de limitar a tres el nombre de llengües utilitzades en la megafonia interna dels avions, per ‘evitar molèsties als usuaris’. Pels vols amb destinació Barcelona, la companyia ha triat el castellà com a tercera llengua; a més de l’anglès, l’alemany o el francès; perquè, asseguren, aquesta elecció ‘respon a les necessitats de la majoria dels usuaris’. La Secretaria de Política Lingüística discrepa i insisteix en què es restitueixi la megafonia en català, tal com s’ha emès els darrers 20 anys.

Redacció
Redacció 25/02/2009

El secretari de Política Lingüística ha demanat entrevistar-se amb el secretari d’Estat espanyol de Transports, del Ministeri de Foment, per tractar el tema. Recordem que la Generalitat de Catalunya no té competència per obligar Swiss Air a emetre els missatges en català.

La negativa de Swiss Air a utilitzar el català coincideix amb la campanya anticatalana d’Air Berlin, on arran d’un editorial vexatori amb la cultura catalana la societat del Principat es va mobilitzar, bombardejant la companyia amb més de 20.000 correus electrònics demanant una rectificació.