Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Suspenen per tercer cop el judici al guàrdia civil acusat d’agredir un jove per parlar-li en català

Per tercer cop consecutiu s’ha acabat suspenent el judici contra un agent de la Guàrdia Civil espanyola que presumptament va agredir el jove Iván Cortés, a l’aeroport de Palma per adreçar-se-li en català. En aquesta ocasió el judici s’ha suspès per motius tècnics i s’ha posposat fins al 31 de març. L’eurodiputat d’ICV, Raül Romeva, s’havia desplaçat fins a Palma per ser present al judici com a observador internacional, una figura que l’Obra Cultural Balear va proposar i exigir per tal que aquests casos de discriminació lingüística es fessin sentir també a les institucions europees.

Redacció
Redacció 10/02/2011

L’Obra Cultural Balear (OCB) va denunciar al setembre de 2009 que la Guàrdia Civil espanyola va agredir un noi a l’aeroport de Palma després que ell i la seva acompanyant es dirigissin als agents en català. El coordinador de l’OCB, Tomeu Martí, va considerar que es tractava d’uns fets ‘gravíssims’ i comprovables, ja que hi havia càmeres de seguretat que ho enregistraven tot.

Entre els casos d’agressions per motius lingüístics a les Illes també s’hi troba el de la traductora Saïda Saadouki que va denunciar un capità de la Guàrdia Civil espanyola per haver-li dit ‘mora catalanista’. Paradoxalment el cas de Saadouki s’ha acabat amb la traductora condemnada a indemnitzar amb 600 euros a l’agent per haver malmès la seva imatge.