Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Susana Díaz & Albert Rivera camí de governar Espanya

Si la corrupció omple la política a l’estat, els casos dels ERO’S i dels cursos de Formació encapçalen per volum de diners i impacte el rànquing de la corrupció a Espanya, malgrat això el partit que porta més de 33 anys governant Andalusia ha tornat a guanyar les eleccions sense perdre cap diputat encara que formacions com Podemos o Ciudadanos  han entrat a l’escenari polític andalús. Malgrat la corrupció Susana Díaz ha revalidat i garantit que el PSOE seguirà governant Andalusia ininterrompudament quasi 37 anys seguits, un cas únic en els països considerats democràtics. 

Redacció
Redacció 24/03/2015

Podemos, un vot inútil

Però la victòria també és una clarificació de l’espectre polític espanyol, ara queda clar que el vot a Podemos és un vot “inútil”, la seva esperada revolució, el seu tsunami, ha quedat aturat per l’empenta de Susana Díaz, amb un discurs “nacional andalús” com mai havia succeït i que l’ha permès guanyar les eleccions i aturar el fenomen de Podemos. Primer Andalusia i desprès la revolució.   

Albert Rivera i Ciudadanos, la parella de ball del PSOE per governar Espanya

Ciudadanos i Albert Rivera es confirmem com la parella de ball de Susana Díaz i el PSOE per governar Espanya i tanca la porta a qualsevol reforma constitucional en clau federal. De moment el govern en solitari anunciat per Susana Díaz és l’antesala dels futurs pactes a les properes municipals, autonòmiques i, sobretot, les properes generals espanyoles.

Andalusia i la nacionalista Susana Díaz liquida la reforma federal i la tercera via

Aquesta és una conclusió que no agrada els partidaris del federalisme i de la tercera via, però aquesta és la realitat clara i contundent que confirma que no podem esperar cap reforma federal d’Espanya, més aviat el contrari. El resultat d’Andalusia confirma que Espanya no canviarà i confirma que la revolta de Podemos té molt poca consistència, l’ha aturat la candidata del PSOE, Susana Díaz, més nacionalista que ha tingut mai Andalusia.