Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Súmate exigeix prémer l’accelerador

El president de Súmate, Eduardo Reyes, reclama ser agosarats i tirar endavant un pacte nacional per la independència que deixi enrere el Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD). En un article al diari El Punt Avui, es mostra decebut per l’última reunió del Pacte, perquè el text a què es va arribar “ometia les referències a la independència i insistia en la formulació del dret a decidir sense cap concreció”. Així, es pregunta quina és la utilitat del PNDD. 

Redacció
Redacció 30/03/2015

Pacte Nacional per la Independència

Eduardo Reyes creu que l’òrgan presidit per Joan Rigol era el punt de trobada per tots els qui volien celebrar una consulta, però ara, amb la negativa de l’Estat i el 9N celebrat, se’n necessita un altre que ja treballi explícitament per la independència: el ‘pacte nacional per la independència’. Creu que el PNDD és poc operatiu perquè les resolucions que aprova ja no permeten avançar ni un pas, així que afirma que “també ha arribat el moment de ser més agosarats i fer els passos endavant que exigeix el país i el procés amb vista al 27-S”.

Súmate, d'acord amb la CUP

La proposta de Súmate arriba una setmana després que la CUP, en el seu document que busca arribar a un full de ruta conjunt, també qüestionés el PNDD. També deia que és poc operatiu, per bé que la taula per l’estat propi (a banda dels partits sobiranistes només inclou ANC, Òmnium i AMI) és massa poc inclusiva. D’altra banda, Eduardo Reyes es fa seu el discurs d’Esquerra i demana “no tornar a caure en el mateix parany dels debats que van alimentar la confrontació, com el de la llista única”. És clar, mentre els tres partits clarament independentistes es presentin amb un full de ruta compartit.