Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Suma Independència inicia una ronda de contactes per bastir una candidatura que aglutini tot l’independentisme

La plataforma Suma Independència (SI) ha iniciat una ronda de contactes amb entitats i partits independentistes per tal de copsar quin grau d’acceptació té la seva proposta de crear una gran coalició per aglutinar tot el moviment independentista de cara a les properes eleccions. Segons ha explicat a directe!cat Enric Canela, un dels promotors de SI, es fixen un període de dues o tres setmanes per establir converses amb l’entorn de Joan Laporta, Sobirania i Justícia, Sobirania i Progrés, ERC, la CUP, partits locals o persones vinculades amb les consultes. Asseguren que fins ara han tingut bona rebuda però lamenten que Reagrupament s’hagi negat a conversar-hi. Canela reitera la necessitat d’aplegar ‘tot l’independentisme’, condició que -al seu entendre- no compleix RCat.

Redacció
Redacció 25/02/2010

Després de la seva presentació pública el passat 17 de desembre, SI ha fet pública una carta d’aclariment desvinculant-se d’algunes de les acusacions que es van llançar en aquell moment. La plataforma integrada, entre d’altres, per Enric Canela, Santiago Espot, Robert Bonet, Josep Manel Ximenis, Mossèn Dalmau, Augstí Esparducer, Enric Fontanals o Ramon Munné, nega que vulgui crear un partit polític malgrat que admeten que l’objectiu últim és presentar una candidatura electoral. També es desmarquen de les acusacions d’aquells qui veuen un intent de Suma Independència d’aconseguir llocs en una eventual candidatura amb RCat sense passar per un procés de primàries. ‘No m’hagués costat excessius problemes entrar a la junta de Reagrupament’, assegura Canela que afirma no tenir cap intenció d’anar a ‘cap llista’.

‘No deixarem de parlar amb tothom que diu que vol la independència’
L’objectiu d’aquesta ronda de converses és aconseguir la complicitat d’entitats, partits i persones que unides pel component independentista estiguin disposades a participar en aquesta candidatura electoral. En aquest sentit sostenen que tenen intenció de reunir-se amb tothom i que, per ara, l’única resposta negativa que han rebut ha estat la de Reagrupament.

‘Vosaltres sols no fareu res’

Tot i que els objectius i l’ideari són els mateixos plantejats per Reagrupament, SI es desmarca de la confrontació amb el projecte de Carreteroi descarten presentar-se en solitari, si no aconsegueixen sumar prou suports. Tot i això, sostenen que és necessari aglutinar tot l’independentisme. ‘Vosaltres sols no fareu res’, afirma Canela interpel·lant directament a Reagrupament i afegeix que ‘si no s’aglutina molta gent serà un fracàs’. Nega que RCat sigui capaç de captar el vot de tot l’espectre independentista i creu que és ‘absurd’ creure que ‘no hi ha vida’ fora de Reagrupament.

Relacionats