Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Suïssa, la pàtria dels espanyols

A Suïssa només hi tenen comptes els dirigents catalans, segons la premsa espanyola, però la veritat és que Suïssa és el país preferit dels espanyols per evadir impostos, segons constata el ministeri d’Hisenda. Enlloc hi ha tants diners declarats com al país helvètic.

Redacció
Redacció 21/04/2015

Parin rotatives!

La premsa espanyola s’endurà avui un ensurt. Mentre ens regalen portades i portades amb suposats casos d’evasió d’impostos de dirigents o personalitats catalanes a Suïssa, Hisenda ha detectat que Suïssa és el país preferit dels espanyols per declarar impostos fora d’Espanya. El ministeri calcula que hi ha un patrimoni d’un valor total de 20.000 milions. Si aquesta és la xifra legal, quants diners no declarats hi deu haver?

Què explicarà a partir d’ara la caverna?

En la taula també hi apareix Andorra, amb 4.000 milions declarats, i curiosament hi trobem l’altra pàtria, Gibraltar, amb 260 milions invertits, Espanya no hi ha pogut posar la bandera però sí que hi va deixant calés. Hisenda ha pogut conèixer aquestes xifres a través de l’anomenat model 720 de la declaració de la renda.