Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

“Sr. Tardà estamos en el Parlemento nacional, abandone la tribuna”

La presidenta del Congrés, Célia Villalobos, ha obligat a Joan Tardà, a abandonar la tribuna d'oradors aquest dimecres després que el republicà hagi acusat el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, d'”ignorant” per la seva comparació entre la situació del castellà a Catalunya i la que va patir el català durant el franquisme. “S'ha de ser molt mala persona i molt fanàtic per ofendre a milers de persones que van ser apallissades per parlar en català durant el franquisme”, ha etzibat tardà al ministre Wert.

Redacció
Redacció 13/05/2015

Villalobos ha recordat al diputat d’ERC que es trobava “al Parlament nacional” i li ha dit que si volia debatre sobre educació que demanin la compareixença del ministre. Tardà ha fet cas omís de les recomanacions de Villalobos i ha deixat clar que els catalans “no estan disposats a aguantar aquest tracte”. Finalment, Villalobos li ha retret les “ofenses personals” al ministre i li ha demanat que retiri aquestes paraules.
 
Malgrat que Villalobos li ha tallat el micròfon, Tardà ha continuat retraient al ministre la seva actitud respecte al català, mentre altres diputats li donaven suport. Entre aquests, Joan Coscubiela, que ha acabat abandonant el seu escó mentre Tardà continuava parlant ja des de baix de la tribuna.