Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Sorpresa majúscula: pinça unionista d’UDC-PSC-Cs contra l’entrada de Cervelló a l’AMI

La sorpresa ha estat majúscula a Cervelló. Ahir en votació plenària es va debatre a proposta d’Esquerra Republicana la inclusió del municipi de Cervelló a l’AMI. Sorprenentment hi va votar a favor Podemos Cervelló que va sumar cinc vots amb ERC. El PSC amb una nova aliança amb Ciudadanos en varen sumar sis, i l’abstenció de dos regidors d’Unió va impedir contra tot pronòstic l’entrada de Cervelló a la llista de municipis independentistes.

Redacció
Redacció 18/07/2015

Unió traeix el seu propi compromís amb l'AMI

Els dos regidors dels grup municipal de CiU Cervelló són en realitat membres d'Unió i de la línia oficialista de Duran. Malgrat això, es van presentar a les eleccions municipals signant el document pel qual es comprometien amb l’Associació Catalana de Municipis. Ahir però la renúncia es va fer palesa després de la traïció dels dos regidors al document a què s’havien compromès. Amb l’abstenció d'aquests dos regidors, el govern municipal del PSC va fer valer els seus cinc vots contraris conjuntament amb el de Ciudadanos per sumar la majoria relativa de sis vots totals contraris.

Podemos es compromet amb la independència a Cervelló, però a Barcelona fa el joc a l’espanyolisme

La regidora de Podemos a Cervelló, Isabel Belmonte, va votar favorablement juntament amb els quatre regidors d’ERC a l’adhesió de Cervelló a l’AMI. Belmonte forma part del govern socialista, però això no va ser impediment per votar afirmativament l'adhesió a l’associació independentista. A Barcelona però, Ada Colau es resisteix a ni tant sols convocar el referèndum d’adhesió a l’AMI que va prometre. El nou president de l’entitat, l’alcalde de Girona Carles Puigdemont, va instar a Colau a complir amb els compromisos i adherir-se a l’Associació. Bcomú ja ha decidit participar de la candidatura de Podemos i ICV a Catalunya i això ha provocat la passa enrere en aquest compromís i en el d’anar a la manifestació de l’11S.
 
 
 
 

Relacionats