Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Soraya Sáenz obre les portes a la Gran Coalició

Que les posicions entre populars i socialistes espanyols són distants, ha quedat molt evidenciat durant el primer torn d’intervencions del debat d’investidura avui, amb el discurs de Mariano Rajoy i la rèplica de Pedro Sánchez com a presidenciable. Però mentre això passava, Soraya Sáenz movia fils entre bambolines.

 

Redacció
Redacció 02/03/2016

Soraya Sáenz parla

“Me sorprendió que el discurso de Pedro Sánchez incluyera los cinco objetivos que siempre Mariano Rajoy ha defendido para llegar a grandes acuerdos, más allá de gobiernos. Me sorprendió esa inclusión. No sé lo que significa, no soy intérprete del señor Sánchez, però yo creo que la semana que viene se abre un nuevo tiempo  para trabajar en cosas diferentes.”, són les declaracions que ha fet a TV3 Soraya Sáenz.

La vicepresidenta d’Espanya manté una via de diàleg amb el PSOE

La dirigent del PP al govern espanyol, ara en funcions, ha explicat davant de les càmeres que la seva formació comparteix els cinc punts bàsics ideològics que proposa Pedro Sánchez amb el seu programa. Sáenz de Santamaría ha donat per liquidat el primer debat d’investidura que ha protagonitzat Pedro Sánchez, però ha obert la via del diàleg a partir de la setmana vinent.

La solució passa per un pas al costat de Rajoy. Soraya la gran tapada?

Soraya Sáenz no ha dinamitat tots els ponts de diàleg amb el PSOE, com semblava que s’escenificava avui al Congrés. La gran coalició no està del tot descartada, però caldrà un gest del PP que forci l’acostament del PSOE. De fet, el debat espanyol cada vegada comença a simplificar-se més en el qui, com va passar a Catalunya ja des d’un primer moment. Molts partits, fins i tot Ciutadans han expressat que Mariano Rajoy ara mateix exerceix de tap, després d’haver-se cremat en aquests anys de govern. Soraya Sáenz n’ha pres nota i potser podria veure’s ara mateix com la persona que faci de pont entre uns i altres i, qui sap, si una candidata de consens.
 

 

Relacionats