Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Soraya es frega les mans amb la negativa de la CUP d’aprovar pressupostos

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en una entrevist a la COPE  ha alertat sobre l'amenaça d'eleccions a Catalunya fruit de la possibilitat que la CUP no doni suport als pressupostos i ha assegurat que aquest és un exemple que cal evitar després de les eleccions del 26-J. Per Santamaría “una cosa és guanyar una investidura com la de Puigdemont, i una altra formar govern”. Després de la investidura “in extremis” de Puigdemont amb “l'espectacle de les tres votacions ara arriben els primers pressupostos i estan així”, ha dit la vicepresidenta, que ha demanat aprendre la lliçó cara als acords post 26-J perquè el que cal és poder fer una “entesa de govern” més que superar una investidura.

Redacció
Redacció 24/05/2016

La vicepresidenta reclama respecte als símbols constitucionals

Santamaría també ha parlat de la polèmica per la prohibició de les estelades i la xiulada a la final de la Copa del Rei. La vicepresidenta en funcions ha assegurat que al seu executiu “no li va quedar més remei que acatar” la decisió del jutge d'aixecar la prohibició, i ha demanat als  dirigents de Convergència i ERC el mateix respecte que demanen per als seus símbols, que no són constitucionals, per als de la resta.

“Perquè per al senyor Puigdemont és un ultratge” prohibir l'estelada “i la bandera del conjunt dels espanyols, que és constitucional, i l'himne, que és constitucional, no el respecten?”, ha preguntat. “Jo demano per als símbols constitucionals el mateix respecte que almenys ells demanaven per un símbol que és instrumental”, ha dit.