Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Soraya embogeix per la carta de Puigdemont al comissari europeu d’Immigració

La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha criticat durament que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi ofert “sol, unilateralment i sense consensuar-ho” al comissari europeu d'Immigració, Dimitris Avramopoulos, l'acollida a Catalunya de 4.500 refugiats. A la missiva el president Puigdemont informa que la Generalitat i altres institucions estan treballant per acollir al voltant de 4.500 refugiats i que ara mateix estem preparats per rebre fins a 1.800 refugiats a tot Catalunya, 600 dels quals serien allotjats directament pel govern català.  

Redacció
Redacció 18/03/2016

Romeva té feina

Puigdemont explica en la missiva que el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, s'encarrega d'aquesta qüestió i està a la disposició del comissari per “avançar en aquesta iniciativa”.

La carta afegeix dificultats, diu Santamaría

Segons la vicepresidenta, la carta que Puigdemont ha enviat a Avramopoulos tan sols afegeix “dificultats” a la cimera de la UE que aborda aquest tema. També ha apuntat en conversa amb els periodistes que l'executiu espanyol en funcions “estudiarà” incloure aquesta iniciativa del govern de la Generalitat als escrits que ja ha presentat al Tribunal Constitucional per l'incompliment de la resolució del TC que suspenia cautelarment les atribucions de la conselleria d'Exteriors.

Què s’ha pensat Puigdemont si representa una comunitat autònoma?

“El govern d'Espanya va (a la cimera de la UE) amb l'acord del PSOE, Ciudadanos, Podem, el PNB, DL, ERC i tots els que passaven per la Comissió Mixta amb una posició unànime perquè el tema és molt difícil i cal estar d'acord”, ha dit, “i el senyor Puigdemont decideix que ell, una comunitat autònoma, del que es diuen regions a la UE, té la solució al problema i va sol, unilateralment i sense consensuar-ho amb ningú a plantejar la solució a la qüestió dels refugiats”. “Potser el senyor Puigdemont també ha de passar per la Comissió Mixta de la UE perquè li diguin quina és la posició d'Espanya en aquest tema”, ha conclòs.
 

Relacionats