Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Sor Lucía Caram sobre els “colaus”: “em van dir de tot aquests que van de tolerants”

Sor Lucía Caram, que ha estat cridada a capítol per la nunciatura de la Santa Seu a Espanya, en declaracions a RAC1 ha assegurat va ser rebuda al Vaticà pel responsable de supervisar l'activitat dels ordes religiosos després d'haver rebut una amonestació verbal per part de la nunciatura que considera que la monja és massa present als mitjans. Caram que ha revelat que la nunciatura actua a instàncies de diferent lobbys conservadors, ha revelat que fins i tot va rebre amenaces de mort. La monja dominicana també ha revelat que va rebre de valent després de dir a Twitter a principis de maig que  “Barcelona tindria un problema si governés Colau”.

Redacció
Redacció 19/05/2015

 “Si jo callo, les pedres cridaran”

La monja dominica del convent de Santa Clara de Manresa ha deixat clar que no es doblegarà a les pressions que ha atribuït a lobbys conservadors com infovaticana, infocatolica i Germinans, i ha assegurat que ha rebut amenaces de mort, que la setmana abans del 9-N, una persona li va dir a l'entrada del Banc d'Aliments que li “ompliria el cap de plom” i que també va rebre moltes trucades de telèfon quan va denunciar la polèmica de les tanques de Melilla o quan va guanyar el Premi del Català de l'Any. L'exdirector de La Vanguardia, Pepe Antich, ha considerat que l’amonestació a Caram forma part de l’ofensiva de la diplomàcia espanyola en contra el procés.

El problema Colau

Caram ha assenyalat que està treballant amb la mateixa gent que Colau i li ha reclamat a la candidata de BComú un discurs més inclusiu. “S’ha de comptar amb les empreses i negociar amb la banca, cal un discurs més constructiu”, ha reclamat Caram que ha afegit que  s’ha d’estar disposat a dialogar absolutament amb tothom. La monja ha manifestat que té por que Barcelona es torni ingovernable si guanya Colau i ha explicat que quan va afirmar a Twitter que Barcelona tindria un problema si guanya Colau, “em van dir de tot, aquests que van de tolerants”.