Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Sopar reial

La vesprada d’ahir va tenir lloc el sopar institucional del Borbó en motiu del seu 70è aniversari, en una gala de luxe -que, òbviament, hem pagat tots- al Palau del […]

Redacció 11/01/2008

La vesprada d’ahir va tenir lloc el sopar institucional del Borbó en motiu del seu 70è aniversari, en una gala de luxe -que, òbviament, hem pagat tots- al Palau del Pardo madrileny.

Al sopar s’hi esperaven fins a 450 convidats, entre els quals hi havia notables figures absents entre els que, finalment, han decidit felicitar l’avi mentre s’afartaven de canapès. Entre els que van fitxar i no van deixar-se perdre l’àpat hi havia representants del PSOE, PP, CiU -Duran i Lleida hi va assistir personalment: hi havia fotògrafs- i el PNB.

Entre els absents hi havien els diputats d’Esquerra i el coordinador d’IU, Gaspar Llamazares, que va titllar l’acte “d’exaltació monàrquica”. Tampoc hi van assistir els diputats del BNG -asseguraven no haver estat convidats- ni les diputades d’Eusko Alkartasuna (EA) i Nafarroa Bai, amb invitació però sense ganes d’apuntar-se a la farra reial.

El tema del sopar fou la negativa del rei a jubilar-se, però els més perspicaços ja coneixien d’antuvi la resposta reial: Per a jubilar-se, abans cal haver treballat!