Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Sons de la Mediterrània

Des d’aquest novembre, es pot trobar a quioscos i llibreries la revista Sons de la Mediterrània, revista especialitzada en la música d’arrel dels Països Catalans i del Mediterrani i de […]

Redacció 17/11/2007

Des d’aquest novembre, es pot trobar a quioscos i llibreries la revista Sons de la Mediterrània, revista especialitzada en la música d’arrel dels Països Catalans i del Mediterrani i de periodicitat bimestral. Aquesta nova capçalera del Grup Enderrock és la continuació de Folc, publicació que tanca una etapa de 36 números i sis anys.

Sons neix amb l’objectiu de convertir-se en la referència del sector de les músiques tradicionals i ètniques que poblen les ribes de la Mar Mediterrània. Acompanyada de discos, DVDs i d’una Guia de Cultura Popular, a més amb cada edició de Sons s’oferirà gratuïtament un suplement monogràfic.

El primer número de Sons és un especial amb una visió general de les músiques de la Mediterràna en què s’ofereix una reveladora conversa amb l’emergent Orquestra Àrab de Barcelona; entrevistes amb els artistes més significatius de tot l’arc que va des de Mallorca i el Marroc fins a Grècia o Palestina, i articles d’opinió, a càrrec d’especialistes reconeguts.

La revista, amb un preu de llançament de 2,50 €, també inclou una guia-agenda de Cultura Popular als Països Catalans, un CD amb una selecció dels artistes que van actuar a la Fira Mediterrània de Manresa, realitzada per Toni Xuclà i conté una traducció en castellà, italià, francès, anglès i àrab.

Característiques tècniques

Tiratge: 15.000 exemplars
Difusió vendes: 70% quioscos i llibreries – 30% subscripcions
Difusió geogràfica:
Catalunya : 80%
– Barcelona i comarques: 50%
– Girona i comarques: 20%
– Tarragona i comarques: 20%
– Lleida i comarques: 10%
Illes Balears: 10%
País valencià: 8%
Andorra: 2%

Per a més informació sobre la revista i altres publicacions periòdiques en català us podeu adreçar a www.lesrevistes.cat