Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Som Lo Que Sembrem ha recollit 40.000 signatures de suport per declarar Catalunya lliure de transgènics

La Plataforma Som Lo Que Sembrem porta recollides unes 40.000 signatures favorables en el marc de la iniciativa legislativa popular (ILP) per declarar Catalunya lliure de transgènics. La plataforma ha assolit aquesta xifra després de rebre 9.000 noves adhesions en el transcurs de la Fira BioCultura que s’ha celebrat del 8 a l’11 de maig al palau Sant Jordi de Barcelona on Som Lo Que Sembrem hi va estar present. Cal recordar que perquè el Parlament de Catalunya arribi a debatre aquesta proposta de llei sorgida d’una iniciativa legislativa popular són necessàries 50.000 signatures. La plataforma preveu assolir aquesta xifra ben aviat però vol rebre el màxim número de suports possibles.

Redacció
Redacció 13/05/2008

La plataforma ha valorat positivament la seva presència a BioCultura per la ‘massiva resposta’ rebuda per part dels visitants al certamen que volien mostrar el seu suport a la iniciativa legislativa impulsada per Som Lo Que Sembrem. També han destacat la gran presència de públic assistent a la xerrada que el fundador i president d’Slow Internacional, Carlo Petrini, va oferir advocant per una alimentació ecològica, neta i lliure de transgènics.

La iniciativa legislativa engegada per la campanya de Som Lo Que Sembrem finalitza a l’estiu, moment en què s’esgotarà el termini per a recollir signatures per aquesta ILP. La plataforma es mostra optimista en la recollida de suports i els seus membres calculen superar ben aviat la quantitat mínima exigida.

Tot i això, Som Lo Que Sembrem vol esgotar el termini de recollida ‘per aconseguir el màxim de suports i garantir una base social prou àmplia per donar arguments suficients a la classe política per declarar Catalunya lliure de transgènics i anar cap a un model agroalimentari ecològic’. És per aquesta raó, que des de la plataforma reclamen que s’iniciïn estudis universitaris, ‘just en l’horitzó en què altres països europeus ja fa temps que han iniciat un viratge’.