Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

‘Som i Serem Ràdio’ hi volen tornar a ser

L’any 2003, al mes de desembre, el Partit Popular estava al govern Balear i, entre d’altres accions polèmiques, va fer tancar l’emissora Som Ràdio. Ara s’està negociant amb el govern balear i alguns ajuntaments per tal que pugui tornar a les ones. El tancament d’aquesta ràdio, l’única que emetia íntegrament en català, va provocar una gran oposició i mobilització popular.

Redacció
Redacció 29/09/2007

Si tot va bé, Som i Serem Ràdio hi serà. Els responsables de l’emissora estan negociant amb el govern balear i alguns ajuntaments amb la voluntat d’arribar a un acord per reprendre les emissions a les ones. Gràcies a una Plataforma de suport, que integrava nombrosos artistes i personatges del món cultural del país, l’emissora va començar a emetre per internet tres anys després, amb una programació estable.

El tancament

El Partit Popular (PP) al desembre del 2003 va tancar la Som Ràdio, l’única que emetia íntegrament en català, va provocar una gran oposició i mobilització popular. L’oposició balear, formada pels membres de l’antic Pacte de Progrés (excepte Unió Mallorquina), i els mitjans de comunicació culturals es van mostrar molt crítics amb aquell tancament. Som Ràdio havia estat peça clau per a la difusió d’autors illens catalanoparlants, que tenien aquest l’única emissora completament en català.

Començar de nou

Som i Serem Ràdio canviarà de nom i s’anomenara Sis ràdio. En aquesta etapa es potenciaran els informatius, i aviat canviaran els programes enregistrats per les emissions en directe.