Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Solidaritat titlla Puig i Homs de mentiders per l’afer del CAT a les matrícules

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha acusat el conseller d’Interior, Felip Puig, i el portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, de mentir els catalans sobre l’adhesiu del CAT a les matrícules dels vehicles. En aquest sentit SI denuncia que tan Puig com Homs promouen aquesta acció assegurant que no comportarà cap mena de sanció, però llavors els agents de la guàrdia urbana multen els conductors que incompleixen la legalitat vigent. SI creu que des de la Generalitat és necessari fer una llei pròpia que reguli el sistema català de matriculació. SI denuncia tan Homs com Puig per haver mentit als catalans sobre les conseqüències de portar el CAT a la matricula dels seus vehicles. Segons la coalició independentista els dos membres del govern de la Generalitat promouen portar l’adhesiu del CAT al cotxe, assegurant que no comportarà cap mena de sanció, però llavors els agents dels cossos d’ordre multen els conductors dels vehicles.

Redacció
Redacció 24/08/2011

És per això que SI demana una llei pròpia que reguli el sistema català de matriculació i que ha de ser des de la pròpia Generalitat de Catalunya des d’on es promogui i elabori aquest reglament. A més, SI considera que les declaracions dels membres del govern van ser una irresponsabilitat, sabent que aquesta acció era sancionable i creu que “el propi govern ha de prendre mesures per reparar el dany ocasionat”.

Segons SI hi ha un nombre considerable de ciutadans que estan donant a conèixer els seus casos particulars, assegurant que les policies municipals els aturen i els hi demanen que retirin l’adhesiu de la matricula. Al negar-s’hi, els agents els acusen de dur documentació falsa i per resistència a complir la legalitat vigent, els arriben a multar amb sancions de fins a 200 euros.