Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Solidaritat pressiona la Mesa del Parlament perquè admeti a tràmit la Llei de declaració d’independència

Solidaritat Catalana ha impulsat una campanya que es difon a través de les xarxes socials per aconseguir el suport popular a la tramitació de la llei de Declaració d’Independència per pressionar la Mesa del Parlament, que debat aquest dimarts si admet o no el projecte de llei. ‘No hauríem de fer aquest tipus de campanyes, però ens preocupa que la Mesa del Parlament obstaculitzi la tramitació de la llei’, han assegurat els diputats Uriel Bertran i Alfons López Tena. A través d’aquesta iniciativa viral, que es difon amb el lema ‘No emmordasseu el poble’ i que ja va ser difosa aquest diumenge pel líder de Solidaritat, Joan Laporta, a través del seu Twitter, s’espera que que els membres de la mesa del Parlament rebin milers de correus electrònics enviats per ciutadans demanant que la mesa admeti el projecte de llei amb els passos que cal seguir per ‘declarar la independència en la present legislatura’.

Redacció
Redacció 08/02/2011

Aquest dimarts es debatrà si s’admet a tràmit la llei proposada per Solidaritat i passa a discutir-se al ple del Parlament. La campanya amb el lema ‘No emmordasseu el poble. No emmordasseu el Parlament. Voteu la Llei de Declaració d’Independència’ consta d’un enviament ‘massiu’ de correus electrònics a nivell individual als set membres de la Mesa, per tal de pressionar-los perquè es pronunciïn a favor de la iniciativa de Solidaritat.

López Tena ha justificat que ‘volem que siguin els ciutadans de Catalunya els qui manifestin el suport a la llei, perquè ens preocupa que la Mesa actuï segons les seves funcions polítiques i no sota la seva responsabilitat’.

López Tena ha afegit que ‘no és normal que estiguem fent això, però atès els precedents de les darreres setmanes és important que la societat demostri el seu suport en aquesta tramitació de projecte de llei, tenint en compte les decisions partidistes de la mesa’.