Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Solidaritat pensa en Sala i Martín per liderar la candidatura independentista de Barcelona

La personalitat independent que proposava Solidaritat Catalana per encapçalar la candidatura independentista de Barcelona ja té nom i cognoms. Xavier Sala i Martín és l’home escollit per generar el consens necessari que permeti desbloquejar les negociacions amb ERC i per, posteriorment, liderar la llista unitària a la capital catalana. Les nombroses condicions i vetos han deixat les converses en un punt mort entre SI i ERC, que no es posen d’acord sobre la persona idònia per liderar la candidatura. Amb les CUP fora de la taula de negociacions, les dues formacions mantenen idees oposades sobre el lideratge de la llista independentista, i no sembla que s’hagin de trobar a tenor de les declaracions dels republicans sobre la possibilitat que Sala i Martín sigui el lider de la candidatura: ‘No és del tot independent ja que ell va demanar el vot per Laporta’ ha afirmat Oriol Amorós, que ha insistit en la celebració de ‘primàries obertes’ per escollir el candidat.

Redacció
Redacció 15/01/2011

Solidaritat creu que Sala i Martín reuneix tots els requisits per encapçalar la llista ja que, com informa el diari ARA, no milita en cap partit a més a més de ser un independentista declarat. Des de la formació de Laporta es veu també l’economista com una persona de prestigi en el panorama sobiranista català i amb taules dialèctiques per poder fer front als altres candidats a l’alcaldia de Barcelona.

ERC s’hi nega i defensa Portabella

Les negociacions perquè finalment Sala i Martin arribi al lideratge de la candidatura es preveuen llargues i molt complicades a tenor de la negativa d’ERC d’acceptar l’economista. A les paraules de Joan Ridao, que afirmava que era ‘pràcticament impossible prescindir de Portabella, s’hi han sumat les del president de la federació d’ERC a Barcelona, Oriol Amorós, que ja ha avançat aquest divendres que si Sala i Martin vol encapçalar la llista, ‘que es presenti a les eleccions primàries’, i ha recordat que l’economista no és del tot una persona independent ja que és amic íntim de Joan Laporta i va demanar el vot per SI en els passats comicis. Amorós ha acusat també a Solidaritat de mantenir molt poca coherència, ja que la celebració de primàries que ara volen evitar va ser la condició que van esgrimir per pactar amb RCat, que finalment va concórrer en solitari a les eleccions del passat 28 de novembre.

Amb les sigles però sense sumar-se els vots

Solidaritat també aposta per fer aparèixer les sigles dels partits al costat del nom de la coalició, encara que els vots que aconsegueixi no es podrien sumar al còmput de vots de cap dels partits que en formin part. La llista, afirmen, seria completada amb persones que cada partit escolliria.