Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Solidaritat es dota d’una ‘marca blanca’ per concórrer a les municipals

‘Bloc Municipal de Catalunya’ és el nou partit polític que el dirigent de Solidaritat Catalana Oriol Sallas ha donat d’alta al registre de partits del ministeri de l’Interior espanyol i que dimecres va ser legalitzat oficialment, segons que ha pogut saber en primícia directe!cat. Aquesta serà la ‘marca blanca’ amb què Solidaritat es presentarà en alguns municipis del país, de la mateixa manera que el PSC es presenta sota les sigles Progrés Municipal (PM), Esquerra ho fa com a Acord Municipal (AM) i ICV, com a Entesa pel Progrés Municipal (EPM). Sallas, proper a Joan Laporta, precisament s’ha postulat per a la secretaria nacional d’Acció Municipal de Solidaritat en el congrés que la formació celebrarà aquest diumenge a Manresa.

Redacció
Redacció 14/02/2011

El Bloc Municipal de Catalunya consta inscrit al registre estatal des de dimecres, es troba circumscrit a Catalunya, País Valencià, Illes, Múrcia i l’Aragó, i disposa d’una executiva formada pel propi Sallas, per Jordi Brillas i per Joan Moreno. Brillas ha reconegut a directe!cat que el Bloc Municipal serà ‘una plataforma municipal propera a Solidaritat, perquè el món municipal és molt complex. A tot arreu hi ha llistes molt identificades amb els partits nacionals i d’altres de més plurals, amb molts independents, dirigents veïnals… Totes aquestes sensibilitats properes seran les que es recolliran sota el paraigües del Bloc Municipal.’

Sobre la possibilitat que el nom de ‘Bloc’ generi algun tipus de rebuig al País Valencià o les Illes, on ja hi ha implantats el Bloc Nacionalista Valencià (BNV) i la coalició Bloc per Mallorca, Brillas ho posa en quarantena: ‘Al País Valencià hi tenim gent propera als dos ‘blocs’, a Catalunya mateix ja hi ha el Bloc Sobiranista Català… És un nom molt comú, com Acord o Entesa. Finalment ens vam decantar per Bloc perquè transmet la idea d’unificar diferents corrents i posicions diverses per anar creant el teixit independentista.’

Seu compartida amb Reagrupament
Destaca el fet que el Bloc Municipal de Catalunya té com a seu social la quarta planta del número 276 del carrer Provença de Barcelona, la mateixa adreça on també hi consta registrat el partit polític Reagrupament Nacional Català (RNC).

De fet, el propi Sallas ja va registrar al juny de l’any passat el partit RNC amb què l’associació cultural Reagrupament.cat havia de concórrer a les eleccions del 28 de novembre. Però com que Sallas es va acabar enemistant amb Joan Carretero i es va sumar al projecte de Joan Laporta, Reagrupament.cat va haver de registrar un nou partit propi. De fet, en va registrar tres: Pàtria i Dignitat, Catalunya Estat i, finalment, Reagrupament Independentista (RI.cat), que va acabar sent l’eina legal amb què finalment Carretero va poder concórrer als comicis.

Bernat Ferrer