Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

(Vídeo) Solidaritat en forma d’art #NoTincPor

La petja dels atemptats a Barcelona s'intentarà tancar aquest proper dissabte 26 a les 18h als Jardinets de Gràcia amb una manifestació que continuarà pel centre de la ciutat. Es pretén, amb una trobada multitudinària on els polítics cediran el protagonisme als ciutadans i als cossos d'emergències i de seguertat, començar a tancar el dol per a seguir endavant. Per fer-ho, s'ha escollit el lema 'No tinc por'.

Redacció
Redacció 23/08/2017
Una frase que s'ha convertit en també en hashtag (#NoTincPor) a les principals xarxes socials com Twitter, Facebook o Instagram i que tothom ha usat per expressar la seva solidaritat i condolences. Així doncs, s'omplien els perfils dels usuaris amb fotografies de Barcelona i missatges d'amor i superació.
 
L'art també ha fet acte de presència com a via per a expressar sentiments i pensaments que, a vegades, costen més de fer entendre amb paraules. En aquest article adjuntem alguns dels dibuixos que més han triomfat.
 
A més, és destacable com la Casa Batlló publicava a Instagram un dibuix tant emotiu com commovedor, o Scott kelly, astronauta de la Nasa, feia una foto de Barcelona des de l'estació espacial per a mostrar la seva solidaritat. L'artista plàstica Helena Basaganas mostrava el que podia dibuixar després de l'atemptat o influencers com Dulceida es fotografiaven amb Barcelona de fons o Bibiana Ballbè feia una foto a una olivera, símbol de pau. 
 
També un conegut del directe!cat, en Gerard Sesé, musicava el poema de l'escriptor Xavi Morató, amb una cançó emotiva i però de missatge positiu que aquí us adjuntem.