Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Solidaritat demana a ERC ‘el cap’ de Portabella com a condició per presentar-se junts a Barcelona

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha posat condicions per tal que pugui tirar endavant la candidatura unitària independentista a l’Ajuntament de Barcelona. Per una banda, el diputat Uriel Bertran ha afirmat que no acceptaran que la persona que encapçali la candidatura ‘s’identifiqui amb els tripartits’ que hi ha hagut al consistori i, per tant, han demanat al líder d’ERC a Barcelona, Jordi Portabella, un ‘gest de generositat’ per cedir aquesta posició. Per part d’ERC es veu aquesta possibilitat com una condició ‘inacceptable’, tal i com ja va avançar Joan Ridao. El mateix Portabella, però, havia obert la porta a sotmetre l’elecció del candidat de la coalició a primàries. Bertran ha titllat d”acció de precampanya’ la decisió de Jordi Portabella de posar-se al capdavant de la candidatura unitària.

Redacció
Redacció 12/01/2011

Aquest dilluns Ridao s’ha tancat en banda sobre la possibilitat que el seu partit cedeixi el cap de llista a una altra formació de cara a les eleccions del proper mes de maig. Tot i això, el dirigent republicà ha assegurat que ‘hi ha elements sobre la taula que permeten un cert diàleg’ i, per aquesta raó, mantenen converses amb diferents partits, personalitats i associacions que formen part d’un ampli espectre que va des dels socialistes desencantats fins a les noves forces independentistes. El republicà ha avançat però que encara no hi ha cap aliança concretada.

Negociacions en ‘moment de descans’
Segons ha explicat Portabella, ara mateix les negociacions amb la resta de partits sobiranistes ‘estan en un moment de descans’, però ha avançat que ‘la setmana entrant poden haver-hi variacions i evolucions de la reflexió que sorgeix de les reunions entre les diferents formacions’. El líder d’ERC, que ja ha manifestat que està ‘disposat’ a resoldre en unes primàries obertes a la societat barcelonina qui hauria d’encapçalar aquesta llista unitària, creu, no obstant, que si finalment Esquerra concorregués sola a les eleccions municipals no patiria per la seva permanència al Ple de Barcelona. ‘No hi ha cap enquesta que digui que ERC no tindrà representació i, dels partits independentistes, som els únics que tenim garantia de representació, per tant ens podem permetre una certa tranquil·litat’, ha explicat Portabella.

Les primeres municipals de Solidaritat
El partit ja té confirmades un centenar de llistes arreu del país i ha fixat la data del 27 de febrer per celebrar unes primàries que servirien per escollir cadascun dels membres de les llistes. Per això, Beltran ha criticat la fórmula usada per Portabella que ha parlat d’unes primàries ‘obertes a la ciutadania’. ‘SI no es limita a escollir qui encapçala la llista, no entrem en mercadejos polítics’, ha manifestat el diputat des de Girona.