Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Solidaritat demana a Mas que plantegi a Zapatero el concert econòmic en lloc de reclamar deutes

El dirigent de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha demanat aquest dilluns al president del Govern, Artur Mas, que reclami a José Luis Rodríguez Zapatero el concert econòmic en la reunió d’aquesta tarda a la Moncloa en lloc de plantejar-la com una trobada per reclamar deutes pendents. Bertran ho considera una ‘mostra més d’actitud reverencial i de subordinació del Govern al PSOE’ i ha reclamat a Mas que no endarrereixi més el treball sobre el concert al Parlament. Quant a les declaracions del líder de Solidaritat, Joan Laporta, acceptant la possibilitat de sumar-se a una coalició independentista a Barcelona liderada pel republicà Jordi Portabella, el partit ha matisat que són declaracions exclusivament a títol ‘personal’ i que la posició oficial de la formació és la proposta de trobar un independent de consens per encapçalar les llistes.

Redacció
Redacció 07/02/2011

A més, el diputat Alfons López Tena ha reiterat que els estatuts del partit que s’aprovaran al proper congrés impedeixen que Laporta pugui ser diputat i candidat a l’alcaldia alhora. Per la seva part, Uriel Bertran ha denunciat: ‘No pot ser que els catalans continuem pagant una despesa financera que implica un endeutament abusiu respecte les capacitats econòmiques del país’. Per això ha afegit que el concert econòmic ‘no es pot demorar més’. Bertran ha emplaçat el president del Govern que, en la reunió amb Zapatero, ‘pensi en els interessos del país ja que el poble català es veu sotmès al govern central’. ‘No pot ser que Espanya ens continuï prenent 20.000 milions d’euros d’espoli fiscal, no ens podem esperar més’, ha conclòs.

Solidaritat es reafirma en el veto a Portabella
D’altra banda, López Tena ha confirmat que el diputat de Solidaritat Joan Laporta hauria de deixar el càrrec que ocupa al Parlament si volgués presentar-se a les llistes del partit per a les eleccions municipals de Barcelona. ‘Segons els estatuts de SI qualsevol persona que es vulgui presentar haurà d’abandonar el seu càrrec anterior, ja que no volem acumulació de càrrecs’, ha assegurat.

Pel que fa a les declaracions de Laporta a Catalunya Informació de diumenge passat, en què preveia la possibilitat que el líder d’ERC a Barcelona, Jordi Portabella, encapçalés una hipotètica candidatura d’ERC i SI, López Tena ha matisat que ‘es tracta d’una opinió personal del senyor Laporta’. Qualsevol acord passa per la proposta oficial de Solidaritat, que ha enviat una carta a ERC -i que encara no ha contestat- en què ofereix l’opció de trobar una ‘persona independent de prestigi que representi els independentistes de Barcelona’.