Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Solidaritat Catalana es reafirma en la crida a la unitat en el seu primer acte públic

Solidaritat Catalana per la independència ha realitzat aquest divendres el primer acte públic després de la presentació davant dels mitjans de comunicació. Malgrat que tots els partits parlamentaris han fet cas omís a la petició d’unió realitzada per Laporta, Lopez Tena i Bertran, els impulsors s’han reafirmat en la crida. L’escriptora Isabel Clara-Simó ha estat l’encarregada de llegir el manifest que advoca per la unitat de totes les forces sobiranistes. El projecte de Laporta no descarta presentar una llista pròpia.

Redacció
Redacció 23/07/2010

A la plaça del Rei de Barcelona i davant de 150 persones, Solidaritat Catalana ha fet el seu primer acte públic després que es presentés als mitjans de comunicació. Els impulsors de la coalició, Joan Laporta, Alfons Lopez Tena i Uriel Bertran, no s’han cansat de tornar a fer una crida a la unitat malgrat la indiferència de totes les forces parlamentàries davant la seva iniciativa. L’escriptora Isabel-Clara Simó ha llegit el manifest on ha comminat novament als partits sobiranistes a integrar-se dins de Solidaritat Catalana per la independència.

Precisament, l’escriptora valenciana ha fet una crida a la unitat independentista per un procés que ja ha augurat que serà ‘complicat’. ‘El repte de constituir-nos en Estat demana la màxima unitat i fermesa de tot el poble, la societat civil, partits polítics i moviments socials catalanistes’, ha manifestat l’escriptora valenciana, que ha afegit que ‘l’exemple que tot és possible amb unitat’ és la manifestació del 10J en què més d’un milió de persones van sortir al carrer ‘per demanar la independència’. ‘Ara és el moment de fer el pas endavant amb responsabilitat, generositat i intel·ligència’, ha conclòs.

López Tena ha destacat la importància que més de 12.000 persones s’hagin adherit a la crida a la Solidaritat Catalana en tres dies. Ha afirmat que encara és ‘prematur’ per dir si el projecte concorrerà a les eleccions després del rebuig inicial a participar-hi dels tres partits parlamentaris apel·lats: CiU, ERCV i ICV-EUiA. En aquest sentit, però, Tena ha afirmat que no donen ‘res per perdut’, perquè encara hi ha converses ‘discretes’ amb partits sense explicitar-ne quins.

Personalitats que donen suport

A l’acte hi han assistit personalitats i cares conegudes com els escriptors Patrícia Gabancho i Víctor Alexandre, Carles Móra, alcalde d’Arenys de Munt o Anna Arqué, portaveu de la Coordinadora Nacional de les Consultes. Solidaritat Catalana no descarta presentar una llista pròpia si finalment no hi ha cap partit parlamentari que doni suport a la iniciativa.