Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Solidaritat acceptarà Laporta al seu subgrup encara que formi part de les llistes d’ERC

‘Si Joan Laporta vol seguir al subgrup de Solidaritat que ho faci’, encara que vagi a les llistes d’ERC. Així s’ha pronunciat el secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, amb voluntat de tancar la polèmica de la darrera setmana, hores després de pressionar Laporta perquè decideixi ‘si és èticament compatible mantenir l’escó de diputat’ amb donar suport a Jordi Portabella. Bertran reconeixia que l’escó ‘és seu’, i instava Laporta a prendre una decisió que, segons el secretari General de SI ‘pertany a l’àmbit de la consciència, de l’ètica i de la moral de la persona’. ‘Nosaltres no l’expulsarem encara que vagi a les llistes d’Esquerra a les municipals’, ha reblat Bertran. De marxar Laporta de SI i emportar-se l’acta de diputat, Solidaritat perdria el control del grup mixt, en perdre la majoria de parlamentaris que té respecte Ciutadans.

Redacció
Redacció 08/03/2011

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha instat Joan Laporta a decidir si considera ‘èticament compatible’ mantenir l’escó de diputat que va aconseguir sota el projecte i sota les sigles de Solidaritat Catalana per la Independència a les eleccions del novembre passat. Bertran ha destacat que és Joan Laporta qui ostenta legalment l’escó de diputat i per tant ha de ser ell qui prengui la decisió i comuniqui sobre el seu manteniment al subgrup de SI. ‘És a ell a qui pertoca prendre aquesta decisió’, ‘una decisió que pertany a l’àmbit de la consciència, de l’ètica i de la moral política de la persona’, ha afegit.

Segons el secretari general de SI el dubte rau en si Laporta seguirà ostentant l’escó aconseguit sota les sigles de SI ‘ara que passarà a formar part d’un altre projecte polític’. Bertran ha qualificat ERC de ‘crossa del PSC tant a l’Ajuntament de Barcelona com a la Diputació’.

SI a Vic

Aquest dilluns s’ha signat a Vic davant de notari la formació de la coalició electoral Solidaritat Catalana per la Independència per a les municipals. A la signatura hi han estat presents els signants de l’acord: el president i el secretari General de Solidaritat Catalana, Toni Strubell i Uriel Bertran; Josep Guia del Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN); Santi Vilanova dels Verda-Alternativa Verda; Conepció Bosch de Catalunya Nació Independència; Agustí Soler del Partit Republicà Català i Oriol Sallas del Bloc Municipal de Catalunya. El president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, no ha assistit a l’acte.

Segons Bertran, aquest acte de signatura tanca el debat d’aquests dies que ‘ha pogut generar confusió’ sobre la continuïtat del projecte. Un projecte que, segons el secretari general de SI, és ‘fort’ i ‘sòlid’ de cara a les eleccions municipals i a les eleccions catalanes del 2014.