Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Solbes crearà un grup de treball per publicar les balances fiscals

Sorpresa a les files! De cop i volta, el vicepresident i ministre d’Economia, Pedro Solbes, va afirmar que pretén crear un grup de treball perquè es dediqui a fer un estudi sobre les balances fiscals i així, publicar-les. Com sempre, hi ha condicions: la primera és que Solbes vol que es facin els càlculs amb dues metodologies diferents. I no només això sinó que la segona condició és que adverteix que els resultats no poden condicionar la negociació d’un nou model de finançament autonòmic. És a dir, que es cobreix les esquenes per si els resultats que presenti són escandalosos.

Redacció 08/02/2008

No podem oblidar que estem ja en pre-campanya i sembla ser que tot s’hi val, malauradament. De totes maneres és una notícia que sorprèn.

El vicepresident segon i ministre d’Economia i Hisenda del govern espanyol, Pedro Solbes, ha anunciat aquest dijous que ha ordenat la creació d’un grup de treball que ha de preparar la publicació de les balances fiscals. Ha pres la decisió després que l’Institut d’Estudis Fiscals hagi acabat la seva feina i hagi aportat dues metodologies diferents per al càlcul.

Solbes, que ha pronunciat una conferència sobre la situació de l’economia espanyol a Galícia, ha explicat que el grup de treball publicarà les balances fiscals amb les dues metodologies i amb variables diferents, de manera que s’arribarà a resultats diferents.

Per si de cas, siguin quins siguin els números, però, no han de condicionar la negociació d’un nou sistema de finançament autonòmic, segons el ministre. Un números, però, que de ben segur que seran ben maquillats perquè ningú s’exalti.