Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Softcatalà renova el seu lloc web en el desè aniversari de l’entitat referent de la normalització del català en el programari

L’organització de voluntaris per a la normalització del català en el programari informàtic Softcatalà ha renovat el disseny del seu lloc web coincidint amb el desè aniversari de l’associació. Aquesta nova versió, que ha canviat els motius gaudinians i ara s’inspira en Joan Miró, permet donar més visibilitat als aspectes col·laboratius de l’entitat, i funciona amb un gestor de continguts Drupal i uns fòrums phpBB, dues aplicacions que, amb la implementació al nou web, Softcatalà ha contribuït a actualitzar-ne i millorar-ne les versions en català.

El web de Softcatalà rep una mitjana de 396.000 visitants únics al mes, i permet descarregar les darreres versions de programari lliure i gratuït en llengua catalana, com el navegador Mozilla Firefox o el paquet de programes d’ofimàtica Openoffice.

Redacció
Redacció 11/11/2008

El nou disseny web, desenvolupat per la dissenyadora reusenca Anna Barberà, està basat en l’estètica de l’artista català Joan Miró i substitueix el disseny basat en Gaudí dels darrers sis anys.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes que aquesta associació ha traduït al català, podeu consultar el seu lloc web.