Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

@Societatcc compara les mobilitzacions de l’ANC amb el franquisme

El president de SCC, Josep Ramon Bosch, creu que l'ANC vol celebrar l'acte reivindicatiu del proper 11-S a la Meridiana en un “intent d'evangelitzar els que encara no s'han fet creients”. El vicepresident Jose Rusiñol ha anat més enllà comparant l'acte amb l'entrada de les tropes franquistes a Barcelona l'any 1939. “Tots els nacionalismes essencialistes tenen la mania d'entrar a Barcelona per les nostres avingudes. Sé que el context no és el mateix. Uns van entrar per la Diagonal. Ells pretenen entrar per la Meridiana”, ha exclamat entre aplaudiments durant l’acte fet aquest dijous al Teatre Principal de Barcelona.

Redacció
Redacció 24/04/2015

L’acte ha comptat amb uns 700 assistents, entre els quals s'hi compten els socialistes Meritxell Batet i Joan Rangel, els populars Enric Millo i Alberto Fernández Díaz o Carina Mejías i Jordi Cañas de Ciudadanos.

Opa als barris més populars

L’entitat unionista ha fet una crida a la mobilització electoral dels sectors unionistes del país per acabar amb “la dinàmica asfixiant” del món independentista. En especial, han dirigit el seu missatge a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i als barris més “populars”, perquè són “els més desfavorables a la separació”, segons Joaquim Coll.

La independència, una reclamació burgesa

Joaquim Coll ha vinculat em el seu discurs  l'esclat de les demandes secessionistes amb els interessos de la burgesia catalana. Creu que el moviment separatista obeeix a la “resposta egoista de les classes mitjanes i altes a la crisi econòmica, en aliança amb el nacionalisme identitari i sentimental de les comarques”. Els nacionalistes divideixen ara el seu vot entre “el fill de l'amo [Artur Mas], el to capellanesc i moralista d'Oriol Junqueras i la coherència de l'incorruptible de David Fernàndez”.

L’ANC vol evangelitzar els no creients

Precisament per això l'Assemblea Nacional Catalana vol organitzar un actiu massiu reivindicatiu coincidint amb l'11-S a la Meridiana. Es tracta, segons ha dit, d'un “intent d'evangelitzar els que no encara no s'han fet creients de la causa secessionista, els que encara no creuen en la promesa de la terra que ens prometen”.