Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Societat Civil Catalana, portaveu del Tribunal Suprem a Catalunya

Societat Civil Catalana ja actua talment com si fos el portaveu dels organismes judicials de l'Estat espanyol. Si aquest matí el Tribunal Suprem determinava que l'ús de l'estelada en edificis públics és “partidista”, poques hores després, l'associació unionista ja exigia la retirada d'estelades a tots els edificis públics.

Redacció
Redacció 06/05/2016

Una altra sentència

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs interposat per CiU contra l'acord de la Junta Electoral Central del 20 de maig del 2015 que va prohibir l'ús de l'estelada en espais i edificis públics de les quatre demarcacions durant la campanya de les eleccions municipals del 24 de maig del 2015 per simbolitzar les aspiracions d'una part de la societat catalana, però no de tota. La Sala del Contenciós-Administratiu de l'alt tribunal ha avalat en una sentència la prohibició de penjar estelades en edificis públics i ha determinat que l'ús i l'exhibició de l'estelada per un poder públic “només pot ser qualificat de partidista” ja que, segons el tribunal, s'associa a una part de la ciutadania però “no és representativa” per la resta dels ciutadans “que no s'alineen amb aquesta opció ni amb els seus símbols”.

SCC fa de portaveu

Societat Civil Catalana ha exigit que es retirin les estelades a tots els edificis públics després que el Tribunal Suprem hagi determinat que l'ús i l'exhibició de la bandera independentista per un poder públic és “partidista”. Societat Civil Catalana considera que la sentència del Suprem suposa “un pas cap a democratització real de Catalunya en la mesura que estableix, segons afegeix, els símbols no són de tota la ciutadania i no s'han d'exhibir en edificis i espais públics. L'entitat apunta que la sentència del tribunal “reforça” la idea de pluralitat en la societat catalana perquè qualifica la bandera independentista com una ensenya de part i no del conjunt de la ciutadania.