Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Societat Civil Catalana no accepta la victòria independentista

ACN/Redacció| En una clara manifestació que no accepten els resultats de les eleccions, Societat Civil Catalana ha fet públic un comunicat en que sosté que “el separatisme no ha guanyat les eleccions” i el nou Govern “ha de respectar la Constitució i l'Estatut”. Tot i la derrota aclaparadora de dos dels tres partits unionistes, l'entitat assegura que després de les eleccions d'aquest 21 de desembre “s'ha demostrat novament que la majoria de catalans donen suport opcions constitucionalistes” i, per tant, afegeix, “estan a favor de la democràcia i de respectar la legalitat vigent i l'estat de dret”. L'entitat titlla de “molt significatius” els resultats de Ciutadans i -tot i la majoria d'escons independentistes- ha dit que el desig de sobiranisme “segueix sent a la baixa”. 

 

Redacció
Redacció 22/12/2017
Considera que ara més que mai és “imprescindible” seguir executant el seu pla d'acció i que el nou executiu català “ha de respectar la Constitució i l'Estatut de Catalunya i representar tots els catalans” i adverteix als independentistes que “no haurien de presentar-se” com a candidats per formar govern. En aquest sentit, assenyala directament la CUP dient que “el secessionisme segueix depenent de les condicions que imposi el grup parlamentari anticapitalista, antisistema i antieuropeista”. 
 
Seguint en la línia de l'estratègia de la por, han afegit que els independentistes “han de ser conscients que si segueixen actuant com ho han fet fins ara poden arribar a generar una crisi interna a Catalunya sense precedents”.