Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Societat Civil Catalana fa el ridícul enmig del caos de Rodalies

El col·lapse que ha sofert aquest matí el sistema ferroviari de Catalunya a tots els nivells ha provocat retards de fins a una hora en els trens. Els passatgers han pogut comprovar una vegada més les deficiències de l’empresa pública espanyola Adif, i també han tingut temps per repassar la publicitat de Societat Civil Catalana al diari gratuït 20 minutos d’ahir, perquè encara en circulaven alguns exemplars als combois. L’anunci fa campanya agressiva contra la independència, però queda aixafat per la realitat de Rodalies menys de 24 hores després. 

Redacció
Redacció 21/05/2015

Ens convé seguir amb un sistema ferroviari tan poc fiable? 

Els usuaris de Renfe a Catalunya han pogut comprovar aquest matí, més que mai, els efectes d’un Estat que no cuida les infraestructures i que ignora una de les seves comunitats autònomes. Uns 200 trens, de Rodalies, Regionals i Llarga Distància, s’han vist afectats per una fallada informàtica al centre de control d’Adif que ha paralitzat tota la xarxa. Mentrestant, l’anunci de SCC d’ahir encara feia el ridícul pels vagons de Renfe: “La independència ni la volem, ni ens convé”. Alguns passatgers es preguntaven si el que ens convé és seguir amb un sistema ferroviari tan poc fiable.

SCC està ajudant a organitzar el referèndum d'independència

Aliè al caos que provoca de manera regular Adif, Societat Civil Catalana no només carregava contra la plena sobirania ahir, sinó contra els tres partits que donen suport a l’Estat propi: CiU, ERC i CUP. Jugant amb les sigles de les formacions, deia: “Cupvercgència, no gràcies”, i il·lustrava l’anunci amb una foto de David Fernández amb una samarreta amb el logo de Convergència.

Tenint en compte que SCC ha engegat la campanya a menys d’una setmana de les eleccions municipals, aquesta és la mostra que per l’entitat, aquests comicis tenen un toc plebiscitari posant a convergents, republicans i cupaires al mateix sac. Amb la mateixa estratègia de distingir blocs de partits, Societat Civil està ajudant més que ningú que el 27-S sigui de facto un referèndum d’independència