Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Societat Civil Catalana es descompta i dóna el procés per liquidat

Societat Civil Catalana (SCC) considera en un comunicat que els resultats de les eleccions municipals d'aquest diumenge a Catalunya “suposen un fracàs del projecte secessionista” i exigeixen la seva dimissió del president Mas. L’argument de l’entitat unionista és que “a Catalunya l'independentisme està lluny de la majoria social que pretenia obtenir, ja que la suma dels vots de CiU, ERC i la CUP queda lluny del 50% dels vots “. Amb tot, les dades certifiquen que l’independentisme esta en forma i que s’ha aconseguit un creixement històric del sobiranisme amb més regidors independentistes que mai. 

Redacció
Redacció 25/05/2015

L’independentisme està en forma

De fet, la suma de CiU, Esquerra i la CUP arriba a 1,4 milions de vots, 300.000 més que fa quatre anys. Es tracta del 45% del total dels sufragis. La multitud de partits locals independents que han votat mocions a favor de l’AMI o l’autodeterminació apropen la xifra molt al 50%, un dels objectius de cara al 27-S.
CiU, ERC i la CUP  han aconseguit 6.077 regidors nítidament independentistes a tot Catalunya,  un  67% del total  de regidors, el 2011 van aconseguir un 58,5% del total. A més, les quatre diputacions continuaran en mans dels partits sobiranistes i  ERC és segona força a l’àrea metropolitana de Barcelona, el que suposa una fita històrica.