Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Societat Civil Catalana crida al vandalisme contra els símbols independentistes

Societat Civil Catalana (SCC) continua amb la seva croada per eliminar els símbols independentistes dels pobles de Catalunya. I ara ja ho fa traient-se la careta: demanen que la gent enviï fotografies de banderes estelades a les entrades dels pobles i que ells ja faran la feina. Tot i que l’entitat diu que té previst portar totes les fotografies a la justícia, a la vegada es vanta que han ja s’han tret estelades a “gairebé tots el pobles de Catalunya”. Una crida al vandalisme en tota regla. 

Redacció
Redacció 31/03/2015

Es vanten de la violència

L’entitat unionista no es fa ressò d’aquesta iniciativa que vol atiar la violència en les comunicacions oficials, però sí a través de les xarxes. Per exemple, mitjançant el bloc Dolça Catalunya, que facilita una adreça de correu electrònic de SCC per enviar les fotografies amb els símbols independentistes que es vulguin eliminar especificant-ne la ubicació exact. “Molts catalans anònims han dit prou. Han caigut màstils, volat cubanes [en l’argot de l’unionisme radical, s’utilitza aquest terme de manera despectiva per parlar de les estelades] i tombat pals a gairebé tots els pobles de Catalunya”. Parlen de “resistència ferma” de molts catalans i el bloc redirigeix a una altra altra secció on es veuen actes vandàlics a Palau-solità i Plegamans, Casserres, Girona, Sant Feliu de Codines i d’altres.

Campanya encoberta

Tot i que diuen que SCC es limitarà a denunciar a la justícia i a les institucions europees les estelades a ajuntaments, escoles, parcs de bombers, carreteres o rotondes, els exemples que donen són només d’actes d’incivisme i vandalisme. Sembla evident, doncs, de què tracta la campanya de l’organització unionista, tenint en compte que anar per via judicial de moment no els ha aportat cap resultat –fa unes setmanes un jutjat de Barcelona va desestimar la petició de SCC de forçar l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a retirar una estelada al poble.

“Menys d'un 25%” d'independentistes

En qualsevol cas, l’entrada al bloc proper a Societat Civil Catalana utilitza un to molt allunyat a la convivència tranquil·la que diuen buscar. “L’ocupació simbòlica de l’espai de tots és una estratègia imprescindible dels països sotmesos al totalitarisme ideològic de qualsevol signe”, diuen. També afirmen que els independentistes “són menys del 25%, però tenen diners públics i els mitjans. Són el Règim des de fa 35 anys”. La definició que fan de ‘la cubana’ és per emmarcar: “és un símbol polític partidista i d’odi, sense arrelament a la nostra història i vinculada al feixistoide Estat Català”. 

Relacionats