Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Societat Civil Catalana compara l’estelada amb el nazisme

El vicepresident de Societat Civil Catalana (SCC) Joaquim Coll ha anunciat aquest dimarts que l'entitat denunciarà davant la Junta Electoral Central la presència d'estelades en edificis públics. L'executiva de SCC s'ha reunit al Parlament amb PSC, PPC i C's per presentar-los aquesta iniciativa, que portaran a terme pocs dies abans que s'iniciï la campanya electoral de les eleccions municipals. “No es tracta d'obrir una guerra de banderes. Segons Coll, la presència d'estelades a “ajuntaments, escoles, passejos i rotondes” recorda a altres èpoques “no democràtiques” de la història europea, una clara comparació amb el nazisme.

Redacció
Redacció 17/03/2015

Van perdra la primera denuncia i ara hi tornen amb amenaces i insults

Des de Societat Civil Catalana es demanarà a la Junta Electoral Central que exigeixi la retirada de totes les estelades situades en edificis públiques perquè “atempten contra la neutralitat de les institucions”. Per als vicepresidents de l'entitat, representen els partits polítics independentistes i, per tant, es fa propaganda d'aquest moviment des de les institucions. “No és de rebut que els ajuntaments pengin des les seves façanes la bandera d'un moviment polític”, ha opinat.

Societat civil catalana, ni civil, ni catalana, una eina disposada a violentar la veritable societat catalana

Per a SCC aquest és un exemple de “mala cultura democràtica”, que recorda a “altres temps de la història europea”. Coll ha evitat fer una referència explícita al nazisme, però sí que ha opinat que “quan els periodistes europeus (alemanys, francesos i de l'Europa de l'Est) vénen a Catalunya i ho veuen, recorda a altres temps”.

Joaquim Coll, un suposat ideòleg d’esquerres que propugna l’aliança de Ciudadanos i del PSC

Coll ha lamentat que, de vegades, el nacionalisme català “banalitzi” la qüestió de les banderes. “És molt important que, ara que entrem en una època electoral, les institucions siguin curoses amb la seva neutralitat”, ha destacat.