Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Socialistes i Verds presentaran a l’Eurocambra un informe alternatiu que defensi la immersió lingüística

|

- Publicitat -

Socialistes i Verds volen evitar que l’Eurocambra voti en sessió plenària un informe, redactat pel diputat portuguès del PP, Vasco Graça Moura, que censuri –encara que indirectament- el model lingüístic de Catalunya. Com que la votació en sessió plenària, possiblement el 26 de març, no admetrà esmenes, l’única solució viable és presentar una resolució alternativa. Quan estigui enllestit el text, els eurodiputats socialistes Maria Badia i Raimon Obiols, així com l’eurodiputat dels Verds Raül Romeva, presentaran l’informe alternatiu als seus propis grups perquè li donin suport.

Pel què fa als Liberals, el diputat Ignasi Guardans vol conèixer el contingut exacte del text alternatiu abans de decidir si li donarà suport. En qualsevol cas, Guardans assegura que no votarà a favor de l’informe de Graça Moura.

Publicitat

L’informe, que porta per títol ‘Multilingüisme: una avantatge per Europa i un compromís compartit’, s’ha aprovat en comissió per 20 vots a favor, 2 en contra i 8 abstencions. Els quatre diputats catalans, Badia, Obiols, Romeva i Guardans, que volien suprimir el paràgraf que va directament en contra del model d’immersió lingüística de les escoles de Catalunya han denunciat que darrere d’aquesta part del text hi ha el PP espanyol i han criticat que els populars traslladin a Europa les qüestions polítiques de l’Estat.

A la votació hi han assistit diputats del PP que no formen part de la comissió de Cultura, com ara Alejo Vidal-Quadras i l’ex ministra Pilar del Castillo, en substitució de companys del mateix grup absents. Si bé el reglament del Parlament Europeu permet aquesta maniobra –fins i tot és habitual quan es tracta de votacions importants- per Romeva, Guardans i Badia és la imatge que demostra els interessos dels populars espanyols en aquest informe.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut