Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

‘Socialisme, Catalunya i Llibertat’ s’adhereix al #fullderuta

Barcelona (ACN).- L'associació 'Socialisme, Catalunya i Llibertat' ha anunciat aquest dijous que se suma al preacord de CiU, ERC, ANC, Omnium i AMI sobre el full de ruta pel 27-S. En un comunicat, l'associació coordinada per l'exdiputat socialista Toni Comín ha mostrat el seu “compromís de treballar per ampliar el suport social al document i a la feina conjunta que el farà viable” i assegura que aquest acord és “imprescindible” per assegurar el caràcter plebiscitari de les eleccions, així com per articular la unitat d'acció prèvia i posterior al 27-S. L'associació va aprovar dilluns passat la seva adhesió al preacord i pel proper 10 d'abril ha convocat una assemblea extraordinària per ratificar la seva decisió.

Redacció
Redacció 02/04/2015

L'associació considera que els partits i organitzacions signants del preacord han donat la resposta “que 1,9 milions de ciutadans de Catalunya estàvem esperant des del 9N” i afegeix que només hi ha una manera d'exercir el dret a decidir, que són les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre.
 
'Socialisme, Catalunya i Llibertat' afirma que l'acord sobre el full de ruta és “imprescindible” per assegurar el caràcter plebiscitari de les eleccions, així com també “per articular el treball conjunt, la unitat d'acció, pre i post 27S”. Assenyala que haguessin preferit exercir el dret a decidir mitjançant un referèndum que comptés amb el reconeixement de l'estat espanyol i de la comunitat internacional, però que davant de la impossibilitat de fer-ho d'aquesta manera, per la negativa reiterada i inamovible de les institucions espanyoles, reivindiquen “la
legitimitat i la necessitat” de consultar el poble de Catalunya a través “de l'únic instrument disponible, com són unes eleccions al seu Parlament”.
 
Des de l'associació es mostren convençuts que ens propers dies i setmanes s'aniran incorporant més signants a aquest preacord i que aquestes incorporacions consolidaran la unitat dels partits i entitats que “treballem per aconseguir la independència de Catalunya”. Una unitat d'acció, diuen, que des de la pluralitat i la diversitat “serà la garantia de la victòria del 'si' a la independència el proper 27 de setembre i del treball conjunt en el procés constituent a partir de 28 de setembre”.
 
De cara a la nova etapa del procés que s'obrirà el 27-S si una majoria de ciutadans donen suport als partits que portin aquest full de ruta, 'Socialisme, Catalunya i Llibertat' promet treballar juntament amb totes les forces polítiques “compromeses amb els valors i els principis de l'esquerra i del socialisme per tal que el procés constituent consolidi la defensa i garantia dels drets socials, de la igualtat d'oportunitats efectiva i de la justícia social com a pilars centrals de la nova República Catalana”. També defensen que col·laboraran per lluitar contra la corrupció perquè el nou estat “institueixi una democràcia d'alta qualitat, més participativa, transparent i capdavantera en termes d'honestedat i bon govern”.
 
Per a 'Socialisme, Catalunya i Llibertat', l'eix social i l'eix nacional “no només són igual d'importants sinó que són indestriables” i afegeix que l'estat independent “no és només la manera de garantir la nostra llibertat col·lectiva, sinó sobretot l'instrument necessari per tal de fer possible el principal dels objectius d'una gran part de les esquerres catalanes”.