Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

S’obren les inscripcions dels Premis Blocs de Catalunya

Ja ha entrat en funcionament el web premisblocs.cat per tal que els interessats puguin inscriure’s en la primera edició dels Premis Blocs de Catalunya, una iniciativa que vol promoure la creació i manteniment de blocs en català i guardonar els més interessants. En total hi haurà onze categories, deu de temàtiques (Cinema, Literatura, Economia, Educació, Esports, Periodisme, Personals, Política, Gastronomia i TIC) i una al millor bloc de l’any. El termini de presentació de les candidatures finalitza el 15 de setembre i l’acte del lliurament serà el 10 d’octubre a l’Auditori-Palau de Congressos de Girona.

Redacció
Redacció 10/05/2008

Els premis estan oberts a tothom que tingui un o més blocs en llengua catalana, independentment del lloc de residència física però amb la condició que no s’acceptaran blocs anònims. Les bases es poden consultar al web que han posat en funcionament i on ja es poden veure els primers inscrits en les onze categories: Cinema, Literatura, Economia, Educació, Esports, Periodisme, Personals, Política, Gastronomia, TIC i una última categoria al millor bloc de l’any.

El sistema de votacions serà el següent. Primer es farà un període de votacions inicial on s’escolliran els cinc millors blocs de cada categoria, dels quals el jurat –format per persones de prestigi de l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació de Catalunya- n’escollirà el guanyador. El millor bloc de l’any serà elegit pel jurat entre els cinc blocs amb més vots de totes les categories, podent entregar el premi a un bloc ja guardonat per una categoria concreta.

El període de presentació dels Premis va començar el 6 de maig passat a la una de la matinada i finalitzarà el dia 15 de setembre de 2008 a les dotze de la nit. El període de votació començarà el dia 16 de setembre a la una i finalitzarà el dia 30 de setembre de 2008 a les dotze de la nit. Per poder enviar un vot és necessari registrar-se al web, indicant l’adreça de correu electrònic. Un cop fet això, l’usuari podrà votar un bloc de cada categoria però si ha presentat blocs als Premis no podrà seleccionar els que hagi inscrit.

La presidenta de l’organització, Trina Milán, fa una valoració ‘molt positiva’ de la resposta que està tenint la iniciativa i explica que en el primer dia van rebre un centenar de consultes d’arreu del món i es van inscriure 40 usuaris. Milán ha recordat que el català té una presència molt important a la xarxa a través dels blocs, similar a la de llengües d’uns 300 milions de parlants, i ha explicat que aquesta eina és un valor afegit molt important a Internet, perquè permet la interacció entre els usuaris i a més és una eina molt important per a la promoció d’una cultura.

És per això que, a banda dels premis que es lliuraran en una cerimònia el 10 d’octubre a l’Auditori- Palau de Congressos de Girona, l’organització STIC.CAT vol aprofitar aquesta iniciativa per difondre i promocionar l’ús de les TIC en tots els àmbits de la societat. Segons diuen, els premis són només ‘una punta de llança’ del que preveuen fer en un futur.