Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Sixte Moral també demana la dimissió en massa de la cúpula del PSC

El diputat del PSC al Congrés Sixte Moral s’ha mostrat completament d’acord amb el seu company al Congrés, el diputat socialista Manel Mas en ‘la reclamació que renunciï tota l’actual direcció el PSC per manca d’autoritat’ i ‘considera que cap d’ells hauria de ser protagonista en el proper futur’ i que haurien de seguir el camí del primer secretari del PSC, José Montilla i renunciar. ‘Diu molt poc a favor del partit el fet de deixar que Montilla assumís ell sol la derrota electoral i els que l’envolten mirin com si res anés amb ells i elles’, assegura Sixte Moral.

Redacció
Redacció 14/02/2011

En un apunt en el seu bloc, Manel Mas va considerar que no n’hi havia prou amb la retirada del primer secretari i va afegir que ‘no era de rebut que companys dirigents al partit i al Govern passin com aquell que res a pontificar què és el que cal fer d’ara en endavant’. Al seu parer, després del 28-N ‘no tenen autoritat per fer-ho’, perquè ‘van estar en els comandaments i no se n’han sortit’. Mas va advertir que mantenir algun, encara que sigui un, dels actuals dirigents ‘pot portar una frustració molt gran a la soferta militància i a l’electorat’.

Moral ha titllat de ‘valenta i compromesa’ la posició de Mas perquè, segons ha dit en l’apunt ‘Amb nom propi‘ al seu bloc, se’n ‘desprèn una voluntat de servir al projecte del PSC, si es vol des d’una posició crítica’. Tot i això, considera que la situació per la que passa el partit ‘requereix una bona sacsejada que ajudi a sortir de la posició en que avui està’. En qualsevol cas, ha manifestat que se solidaritza amb Mas.

Moral creu que el partit ha quedat ‘narcotitzat fruit de la majoria dels seus dirigents estaven en llocs de poder institucional i l’estructura de partit ha quedat com un apèndix sense vida pròpia’. En aquest context, considera que ara cal recuperar-ho ‘primer per assentar uns bons fonaments ideològics i de direcció i tornar a emprendre el camí de treball per obtenir una majoria social’.

El representant dels socialistes catalans considera ‘paradoxal que el debat que en aquest moments es porta a terme a l’entorn del PSC només es parli de noms presumptament emergents que no deixen de ser membres de la direcció actual, aquella que per raó de major responsabilitat ens ha portat a la situació en que estem’.