Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Sis morts al Sudan hores abans de l’inici del referèndum per la independència del Sud

Almenys sis persones han mort entre divendres i dissabte al Sudan durant els enfrontaments entre les milícies i l’exèrcit del Sud del país, segons han confirmat els militars. Les morts arriben només un dia abans que comenci el referèndum per la independència del Sudan del Sud, on es preveu que guanyi el ‘Sí’ de forma contundent. Un portaveu de l’Armada per l’Alliberament del Poble del Sudan (SPLA) ha assegurat que les seves forces han frenat un atac liderat per les milícies de Galwak Gai. ‘Venien del nord per trastornar el referèndum’, ha defensat. El Sud del Sudan acusa el Nord d’ajudar les milícies que intenten frenar la consulta i mantenir la unió de la regió petroliera amb Jartoum.

Redacció
Redacció 08/01/2011

Aguer ha explicat que les forces de l’SPLA dos militants que venien del Nord van morir el divendres, i quatre més el dissabte. A més, en tenen 26 de detinguts.

El Nord del Sudan, que s’oposa a la independència, desmenteix les acusacions del Sud de que promogui els atacs violents. Galwak Gai és un líder que va abandonar les forces del Sud per donar suport al Nord després de les últimes eleccions.

El Sudan, que ha patit greus conflictes civils durant dècades, és un dels països més inestables de l’Àfrica. Aquest diumenge, començarà el referèndum per la independència de Sud. Els resultats no es coneixeran fins a mitjans de febrer.