Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Sis finalistes del Concurs Internacional de Piano d’Andorra

Després de cinc dies de proves, el jurat del catorzè Concurs Internacional de Piano d’Andorra ha seleccionat els sis finalistes de la vuitantena de participants de 20 països diferents. Aquests són Ada Gorbunova, Natalia Tkachenko i Maria Masycheva, de Rússia, Tetsumichi Yoshinaga de Japó, Yedam Kim de Corea del Sud, i Vanesa Benelli d’Itàlia. La prova final se celebrarà entre aquest divendres a la tarda i dissabte al matí, on cada finalista haurà d’interpretar peces durant una hora. La proclamació dels guanyadors i el lliurament del Premi Principat d’Andorra tindrà lloc dissabte a partir de les vuit del vespre a l’hotel Hermitage de Soldeu.

Redacció
Redacció 21/11/2008

La directora del concurs, Roser Palomero, ha explicat que enguany el nivell dels concursants és molt més alt que en anteriors edicions, i prova d’això és el fet que tres participants van abandonar el concurs dimecres passat. A més, és el primer any que més concursants van passar a la segona prova, un total de 21. En canvi, només hi ha hagut sis finalistes dels set possibles. Palomero també ha destacat el nivell de dificultat de les obres que s’han interpretat, i el fet que la qualitat dels concursants ha estat superior al guanyador de l’edició passada, que va oferir un concert durant la jornada inaugural d’enguany.

Dels finalistes, que cinc són noies i un és noi, el guanyador s’endurà 7.000 euros procedents del Premi Principat d’Andorra, el segon classificat, 3.500 euros, el tercer 1.500, el quart, 1.000 i el cinquè premiat obtindrà 800 euros. D’altra banda, també es concediran premis especials com a la millor interpretació d’una obra de compositor espanyol, francès i portuguès, i el premi especial de dos concerts organitzats per la fundació Música Contemporània i per l’Institut Municipal de Cultura de Terrassa.

El guanyador també tindrà la possibilitat d’oferir una sèrie de concerts remunerats a l’Auditori Pau Casals del Vendrell i a un festival internacional d’Itàlia.